Donersaus
Geëmulgeerde sauzen
Dönersaus is een redelijk pittige, oranje, maar vooral romige knoflooksaus op basis van yoghurt met een vleugje mosterd, peterselie en ui. Deze saus is uitermate geschikt voor reepjesvlees, maar ook ter bereiding van tal van salades.
Bewaren bij kamertemperatuur. Na openen gekoeld bewaren (0-7°C) en beperkt houdbaar.
Verkrijgbaar als:
- D7016424 - Emmer (2,5 L)
Koolzaadolie (bevat voedingszuur: E330), water, suiker, natuurazijn, gemodificeerd maiszetmeel, kruiden en (knoflookpoeder, korianderzaad, peterselie, citroengras, gember, chilipeper, kardemom, venkelzaad, witte peper, kurkuma, komijn, zwarte peper, fenegriek), geconcentreerde tomatenpuree, Franse mosterd (water, MOSTERDzaad, natuurazijn, zout, specerijen, natuurlijk kruidenaroma), magere YOGHURTtpoeder, EIGEELpoeder*, zout (bevat antiklontermiddel: E535), conserveermiddelen: E270, E202; ui, verdikkingsmiddelen: E412, E415; natuurlijke aroma's, antioxidant: E385, kleurstof: E160a; zwartepeperextract, antiklontermiddel: E 551.
*afkomstig van vrije uitloopeieren.
Element | Waarde |
---|---|
Verzadigde vetten | 2,78 GRAM |
Koolhydraten | 16,05 GRAM |
Vezels | 0,8 GRAM |
Energie | 411 KILOCALORIE |
Energie | 1.700 KILOJOULE |
Vetten | 37,54 GRAM |
Eiwitten | 1,12 GRAM |
Zout | 0,9 GRAM |
Sodium | 358,05 MILLIGRAM |
Suikers | 12,4 GRAM |