Belgium Brochette
- Barbecue
- Rundvlees
- Varken
Onze producten in dit recept
Ingrediënten
- 1,7 kg rundsvlees
- 2,2 kg varkensvlees
- 2,2 kg rugspek
- 1,2 kg keelspek
- 2,7 kg ijs
- 20g/kg HEROKAL 84
- 18g/kg NITRIETPEKELZOUT
- 5g/kg AUFSCHNITT COLOR
- 5g/kg FEINSCHMECKER
- 1 pak SCHAAPSNAREN KAL 20/24
- 2g/kg FRISCH
- 10g/kg CURRY
- 20g/kg KURKUMA GEMALEN
Bereiding
Voorbereidingstijd : 30 min
- Mager vlees in cutter, daarop 1/3 ijs + HEROKAL 84, geleidelijk de rest van het ijs verwerken.
- NITRIETPEKELZOUT toevoegen en goed laten emulgeren.
- Het spek toevoegen, vervolgens ROOKAL NEU FLUSSIG, FEINSCHMECKER en laatst FRISCH en AUFSCHNITT COLOR toevoegen, alles laten emulgeren tot een eindtemperatuur van 12°C.
- Verdeel het basisdeeg in twee en meng bij het eerste deel de KURKUMA en CURRY MADRAS ( = gele worstjes). Meng bij het tweede deel de COLOR RED ( = rode worstjes).
- Vullen in de SCHAAPSNAREN.
- Vervolgens 20 minuten drogen. 20 minuten roken op 40°C. 15 minuten koken op 75°C.
- 2 minuten dompelen in koud water.
- Spies de worstjes op een satéstokje en werk af met een stuk aubergine om het zwarte deel van de vlag te vervolmaken.
- Presenteer op een schotel in de toonbank.
Vermelde informatie betreffende allergenen is alleen van toepassing op Rejo's kruiden en specerijen en andere Rejo producten. Onze recepten worden gegeven voor informatieve en niet-bindende doeleinden