Boeuf Bourguignon
- Traiteurgerechten
- Rundvlees
Onze producten in dit recept
Ingrediënten
- 2 kg rundstoofvlees, in stukken van 3 x 3 cm
- 2 ajuinen, in brunoise
- 3 wortelen, in brunoise
- 2 stengels groen selder, in brunoise
- 200 g gerookt spek, in dobbelstenen gesneden
- 200 g champignons, in partjes gesneden
- 200 g zilveruitjes ( eventueel diepvries)
- 75 g vetstof
- 750 ml rode wijn ( 1 fles)
- 250 g water
- zestes van sinaasappel
- 30 g donkere chocolade van minimum 70%
- 20 g kristalsuiker extra fijn
- 350 g JUSSAUS CULINAIR
- 30 g STOOFVLEES/KONIJNENKRUIDEN
- 250 g TOMATENCHUTNEY SAUS
- 1 st LAURIERBLAD
- 2 g TIJM HEEL
Bereiding
Voorbereidingstijd : 60 min
- Marineer het vlees met de ajuin, wortel, selder, appelsienzestes, TIJM HEEL en LAURIERBLAD ( eventueel in een theebol). Overgiet met de rode wijn en het water, plaats 12 uur in de frigo.
- Glaceer de zilveruitjes in wat vetstof en de kristalsuiker.
- Kleur het gerookt spek aan.
- Kleur de champignons aan in dezelfe pan van het spek.
- Neem het vlees uit de marinade, kruid met de STOOFVLEESKRUIDEN en bak licht aan in de rest van de vetstof, voeg de marinade en groenten toe ( verwijder de theebol).
- Laat langzaam stoven, eventueel in de oven op 150°C, roer regelmatig om, tot vlees gaar is.
- Voeg de JUSSAUS CULINAIR, TOMATENCHUTNEYSAUS toe, meng goed onder elkaar.
- Voeg de donkere chocolade toe en deze smelten in de bereiding, meng voorzichtig.
- Voeg de garnituren toe en presenteer in een mooie schaal.
Tip: verkoop met aardappelgratin of kroketjes.
Vermelde informatie betreffende allergenen is alleen van toepassing op Rejo's kruiden en specerijen en andere Rejo producten. Onze recepten worden gegeven voor informatieve en niet-bindende doeleinden