Chorizo snelle rijping

Chorizo snelle rijping

  • Rundvlees
  • Varken
  • Droge worst & salami

Ingrediënten

  • 4 kg mager varkensvlees
  • 4 kg mager rundsvlees
  • 4 kg bandspek
= 12 kg totale massa
  • 5 g/kg NITROSAFE KLASSIK OG+OA
  • 1,2 g/kg NITROSAFE ZERO STARTERKULTUREN
  • 35 g/kg CHORIZOKRUIDENMIX
  • 2 g/kg ROODAL EXTRA
  • 20 g/kg NITRIETPEKELZOUT
  • FASER FR NATUREL 60/40 met lus

Bereiding

  1. Maal het mager vlees (licht bevroren) door de grove plaat 10 mm.
  2. Maal het bevroren bandspek door de grove plaat 10 mm en hou apart.
  3. Meng de NITROSAFE KLASSIK OG+OA, de CHORIZOKRUIDENMIX, de ROODAL EXTRA, het NITRIETPEKELZOUT en de NITROSAFE ZERO STARTERKULTUREN onder het gemalen vlees tot een binding ontstaat.
  4. Hou 1/3 van het gekruide vlees en gemalen spek apart.
  5. Maal de rest van het gekruide vlees en gemalen spek door de 3,5 mm plaat en meng tot een homogene massa.
  6. Meng het grove gedeelte onder het gemalen gedeelte terug tot een homogene massa.
  7. Afvullen in de FASER FR NATUREL 60/40 met lus.
  8. Laat de worsten 6 uur rusten in het atelier.
  9. Fermenteer in de steamer gedurende 12 u op 30°c bij 88 % vochtigheid. Laat dan nog 8 uur rusten in atelier.
  10. Laat de worsten nog minstens 3 weken rijpen in de koeling.