Chorizo snelle rijping
- Rundvlees
- Varken
- Droge worst & salami
Onze producten in dit recept
Ingrediënten
- 4 kg mager varkensvlees
- 4 kg mager rundsvlees
- 4 kg bandspek
- 5 g/kg NITROSAFE KLASSIK OG+OA
- 1,2 g/kg NITROSAFE ZERO STARTERKULTUREN
- 35 g/kg CHORIZOKRUIDENMIX
- 2 g/kg ROODAL EXTRA
- 20 g/kg NITRIETPEKELZOUT
- FASER FR NATUREL 60/40 met lus
Bereiding
- Maal het mager vlees (licht bevroren) door de grove plaat 10 mm.
- Maal het bevroren bandspek door de grove plaat 10 mm en hou apart.
- Meng de NITROSAFE KLASSIK OG+OA, de CHORIZOKRUIDENMIX, de ROODAL EXTRA, het NITRIETPEKELZOUT en de NITROSAFE ZERO STARTERKULTUREN onder het gemalen vlees tot een binding ontstaat.
- Hou 1/3 van het gekruide vlees en gemalen spek apart.
- Maal de rest van het gekruide vlees en gemalen spek door de 3,5 mm plaat en meng tot een homogene massa.
- Meng het grove gedeelte onder het gemalen gedeelte terug tot een homogene massa.
- Afvullen in de FASER FR NATUREL 60/40 met lus.
- Laat de worsten 6 uur rusten in het atelier.
- Fermenteer in de steamer gedurende 12 u op 30°c bij 88 % vochtigheid. Laat dan nog 8 uur rusten in atelier.
- Laat de worsten nog minstens 3 weken rijpen in de koeling.
Vermelde informatie betreffende allergenen is alleen van toepassing op Rejo's kruiden en specerijen en andere Rejo producten. Onze recepten worden gegeven voor informatieve en niet-bindende doeleinden