Gehaktschotel met witloof en oesterzwammen
- Traiteurgerechten
- Rundvlees
- Varken
Onze producten in dit recept
Ingrediënten
- 250 ml vloeibare vetstof
- 1 kg gemengd gehakt, rul gebakken
- 1 kg witloof, in grove brunoise gesneden
- 500 g oesterzwammen in grove julienne gesneden
- 350 g culinaire room 20%
- 100 ml witte wijn
- 200 g gemalen kaas
- 1 kg BECHAMELSAUS
- 220 g PUREE MAISON
- 20 g PEPPER & SALT MIX
- 5 g NOOTMUSKAAT GEMALEN
- 20 g DIPPER ITALIAANS MET KAAS
Bereiding
1. Verhit wat vloeibare vetstof in een pan en bak het witloof mooi bruin aan, breng op smaak met PEPPER & SALT MIX en NOOTMUSKAAT GEMALEN, voeg de in julienne gesneden oesterzwammen toe en laat even verder bakken.
2. Meng de BECHAMELSAUS, culinaire room en witte wijn koud onder elkaar.
3. Bereid de aardappelpuree, breng 1 l water aan de kook, neem van het vuur en meng er de PUREE MAISON onder, breng op smaak met PEPPER & SALT MIX en NOOTMUSKAAT GEMALEN.
4. Meng de koude sausmix met het gebakken gehakt en groentjes, verdeel in de gewenste verpakking.
5. Breng een mooie laag puree bovenop aan, werk af met de gemalen kaas en DIPPER ITALIAANS MET KAAS.
Tip: bak 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C en presenteer in de toonbank of laat de klant deze volledig op dezelfde manier afbakken.