Kalkoen Royal
- Hoofdgerechten
- Vacuümgaren
- Kip / Gevogelte
Onze producten in dit recept
Ingrediënten
- 12 kg kalkoenborst
- 2,4 l water
- 30 g/kg KIPPEKELMIX
- 11 g/kg NITRIETPEKELZOUT
- 10 g/kg BROWNING BAKOVEN
- 5 g/kg KIPKRUIDEN EXOTIQUE ZTZ
- KRIMPZAKKEN 300X400
Bereiding
- Meng het water, het NITRIETPEKELZOUT en de KIPPEKELMIX.
- Doe de kalkoenborst en de pekel samen in de trommel.
- Laat deze 12h trommelen op 3°C met 6 toeren per minuut, 10 min werken en 20 min rust.
- Op het laatste de BROWNING BAKOVEN en KIPKRUIDEN EXOTIQUE toevoegen.
- Trek de kalkoen royal vacuüm in een kookkrimpzak.
- Koken op 76 °C omgevingstemperatuur tot een kern van 70 °C.
- Serveer met CUL. PORTOSAUS MET BOSVRUCHTEN / PORTOSAUS / GRAND VENEURSAUS
Vermelde informatie betreffende allergenen is alleen van toepassing op Rejo's kruiden en specerijen en andere Rejo producten. Onze recepten worden gegeven voor informatieve en niet-bindende doeleinden