Paëlla met kip
- Hoofdgerechten
- Traiteurgerechten
- Kip / Gevogelte
Onze producten in dit recept
Ingrediënten
- 1,5 kg kippendijvlees
- 1 kg ongekookte rijst
- 2,5 l water
- 200 g slaolie
- 300 g PAELLAMIX
- 70 g/kg MARINADE SPAANS
Bereiding
- Snij de kipdijenvlees in blokjes en marineer deze met de MARINADE SPAANS. Laat de marinade 12 uur intrekken bak deze vervolgens gaar in de pan of steamer op 175 graden 12 min.
- Doe de ongekookte rijst in de diepe bak en voeg hier vervolgens 2,5 liter water aan toe.
- Vermeng dan de PAELLAMIX en de slaolie door de ongekookte rijst en water.
- Plaats de bak in de steamer en stoom alles gaar op 100 graden en 100% stoom gedurende 20 minuten.
- Meng vervolgens het mengsel na afloop nog goed door zodat alle kruiden goed verdeeld zijn.
- Voeg nu als laatste de gegaarde kipdijen blokjes hieraan toe en u heeft een verrukkelijke Paëlla gemaakt.
Vermelde informatie betreffende allergenen is alleen van toepassing op Rejo's kruiden en specerijen en andere Rejo producten. Onze recepten worden gegeven voor informatieve en niet-bindende doeleinden