Stoofvlees op grootmoeders wijze
- Hoofdgerechten
- Traiteurgerechten
- Rundvlees
- Varken
Onze producten in dit recept
Ingrediënten
- 3 kg varkens- of rundsvlees in blokjes
- 150 g boter
- 1 fles bruin bier (75 cl)
- 150 g ajuinsnippers of 1 grote verse ajuin in stukjes
- 1,5 l water
- 150 g STOOFVLEESSAUSMIX
- 10 g SLAFRISCH
- 1 el MOSTERD BREUGEL
- 30 g STOOFVLEESKRUIDEN
- 20 g P.D.S.
Bereiding
- Boter licht bruin laten worden, het vlees toevoegen met de kruiden en mooi aankleuren.
- De ajuin 10 minuutjes laten fruiten.
- Blus met het bier en het water toevoegen tot het vlees onderstaat en ongeveer 1 uur laten sudderen tot het vlees mals is.
- Meng de rest van het lauwe water met de STOOFVLEESSAUSMIX en de MOSTERD BREUGEL, eventueel samen met de P.D.S. oplossing. Voeg dit bij het vlees.
- Lichtjes roeren en nog 2 min laten sudderen. Zo bekomt u een glanzende saus die nadien niet verwatert.
Tip: Voor langere bewaring, voeg 4 g SLAFRISCH toe per kg na kookproces (minder dan 80°C).
Vermelde informatie betreffende allergenen is alleen van toepassing op Rejo's kruiden en specerijen en andere Rejo producten. Onze recepten worden gegeven voor informatieve en niet-bindende doeleinden