Vacuümgaren van groenten

Vacuümgaren van groenten

  • Aardappelen & groenten
  • Vegetarisch
  • Vacuümgaren

Onze producten in dit recept

Ingrediënten

  • Alle hardere soorten groenten zijn geschikt om vacuüm te bereiden in mise en place.bv: witloof, wortelen, boontjes, bloemkool, champignons, broccoli, pompoen, aardappelen, zoete aardappelen, rapen, venkel, romanesco, asperges, courgette, knolselder, paprika's, pastinaak, prei, rode biet, enz...
  • 20 g/kg BLANCHEERWIT
  • 1 KOOKZAKKEN 200x300
  • 15 g PEPPER & SALT MIX 

Bereiding

  1. Bereid de groenten voor door ze te reinigen en te snijden in de gewenste vorm.
  2. Vacumeer ze in een KOOKZAK 200x300 en trek vacuüm tot max 98%, afhankelijk van de hardheid en snijwijze van de groenten.
  3. In principe worden alle groenten gegaard op meer dan 90°C, voor de houdbaarheid.
  4. Er zijn echter een aantal zaken waar u zeker rekening dient mee te houden om de gaartijd te bepalen: soort groente, hoeveelheid van de groente en dikte van de gevulde vacuümzak.
  5. Koel na garing zo snel mogelijk terug, bv door een ijsbad of ijskoud water te gebruiken en bewaar dan in de koeling.

Enkele voorbeelden van gaartijden( onder bepaalde voorwaarden):
Witloof: 40 min,
Wortelen: 25 min,
Boontjes: 20 min,
Bloemkool: 20 min,
Champignons: 20 min,
Broccoli: 8 min.

Bij witte groenten zoals champignons, kan er BLANCHEERWIT gebruikt worden om een mooiere witte kleur te bekomen.

Tip: Gebruik een lekkere olie en specerijen om uw groenten op smaak te brengen.
Bv: Wortelen met komijn of dragon, bloemkool met PEPPER & SALT MIX.