Vacuümgaren van wit vlees (varkensvlees, gevogelte)
- Varken
- Vacuümgaren
- Kip / Gevogelte
Onze producten in dit recept
Ingrediënten
- varkens-of gevogeltevlees
- 10% TENDRINE LIQUIDE
- 20 g KIPKRUIDEN EXOTIQUE
- 15 g PEPPER & SALT MIX
- 1 st KOOKZAKKEN 200x300
Bereiding
- Bereid het vlees voor, snij in de gewenste vorm of stukken.
- Kruid de stukken vlees en breng in een KOOKZAK 200x300 .
- Voeg 10% TENDRINE LIQUIDE toe in zak, vacumeer op 98% en leg 6 à 12 uur in de koeling om te laten marineren.
- Gaar op de gewenste temperatuur en koel zo snel mogelijk terug. Bv; varkensfilet op 60°C, tijd volgens dikte van het vlees, kippenvlees op 72°C, tijd volgens dikte van het vlees.
- Koel zo snel mogelijk terug, of in geval van feestmaaltijden, na vacuümgaring eventueel kort aanbakken (kleuren) op de bbq of bakpan en serveren.
Vermelde informatie betreffende allergenen is alleen van toepassing op Rejo's kruiden en specerijen en andere Rejo producten. Onze recepten worden gegeven voor informatieve en niet-bindende doeleinden